FITT B-Active: bestand tegen extreme omstandigheden

FITT B-Active werd opnieuw grondig op de proef gesteld door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van FITT. En ook deze keer stelde het resultaat niet teleur.

Om aan te tonen de FITT B-Active ook bij lage temperaturen een grotere weerstand heeft dan de meest voorkomende stijve buizen in PVC-U PN 16 UNI EN 1452, werd een slagvastheidstest uitgevoerd. De flexibele spiraalslang van FITT werd samen met een stijve buis getest bij de constructie van zwembaden, volgens de EN ISO 11173-norm.

Zowel de FITT B-Active als de stijve buis werden 24 uur lang aan 0 °C onderworpen. Hierna liet men er tweemaal een massa van 4 kg op vallen. De eerste keer vanaf een hoogte van 2 meter, dat komt overeen met een energie van 80 joule. En de tweede keer vanaf een hoogte van 1 meter, dat komt overeen met een energie van 40 joule. In tegenstelling tot de stijve buis, die bij de impact een breuk opliep, was de FITT B-Active slang slechts licht gebogen en barstte hij niet.

Voor FITT B-Actief stopte de test dan ook niet bij de temperatuur van 0 °C, maar werd ze nog eens herhaald bij een temperatuur van -10 °C. Ook in dit geval was de FITT B-Active extreem goed bestand tegen de impact. Naast een hoge weerstand tegen verplettering, vertoont FITT B-Active ook een hoge ductiliteit bij lage temperaturen. Dit maakt de flexibele spiraalslang een snelle, geschikte en veilige oplossing die op bouwplaatsen kan worden geplaatst, zelfs in extreem zware omstandigheden.

Dit bericht is geplaatst in zwembad. Bookmark de permalink.