Zilveren project uit de wedstrijd 2016/2017

Deze BIOTOP zwemvijver ligt bij een pastoriewoning. De volledige tuin werd aangelegd door de zwembadbouwer. De biozones met 2/3 regeneratiezone en 1/3 zand-biofilter zijn even groot als het zwemgedeelte. Dat zwemgedeelte is opgebouwd uit BIOTOP elementen die bestaan uit gerecycleerd materiaal dat terug te recycleren is na uitbraak. De afboording van de biozones bestaat uit Ecopik met ecolat. In het zwemgedeelte is een ondiepe zone van 80cm voorzien. Deze is afgewerkt met Chinese gevlamde kalksteen. Een kleine vlonder loopt door de biozone die is uitgewerkt in gebouchardeerde Belgische blauwsteen. De vijver sluit nauw aan bij de woning waarij het houten padouk terras de overgang vormt naar het wellnessgedeelte van de woning.

2017-spond-40k-silver-03

Dit bericht is geplaatst in in de kijker, zwemvijver. Bookmark de permalink.